Hidroponika - općenito, Vijesti, Znanje

Gather in Omaha – Restoran s urbanom farmom (tornjevi)

Gather in Omaha je poznati restoran s urbanom vertikalnom farmom koja se nalazi se unutar restorana u Omahi, Nebraska, gdje imaju 61 toranj s ukupnim godišnjim prinosom od skoro 2000 kilograma lisnatog i začinskog bilja. Njihova vertikalna farma u zatvorenom pruža svježe ubrane, održive usjeve za njihove kuhare kako bih ih koristili u restoranu.

Vertikalna farma u restoranu Gather in Omaha

Biljke koje uzgajaju su:

RIKOLA – Paprena i snažnog, punog okusa
BOSILJAK – Slatko i pikantno, s notama mente, anisa i papra. Ova aromatična biljka u konačnici svakom jelu daje dašak slatkoće
VLASAC – Uobičajeno kulinarsko bilje za blagu aromu luka, s listovima koji se koriste svježi ili osušeni
KORIJANDER – Mješavina okusa limuna, paprenog i ljutog okusa
KELJ – Šareni ljubičasto-zeleni kelj s vodenastom teksturom. Manje žilav od tradicionalnog kelja. Lakše se žvače samostalno
METVICA – Suptilno sladak okus i osjećaj hladnoće koji dolazi od mentola sadržanog u biljci.
GORUŠICA – Zeleno povrće paprenog okusa koje ima jak gorak, ljut okus.
PERŠIN RAVNOG LISTA – Zelena biljka s nazubljenim listovima i čistim, blago paprenim okusom. Njegov je okus jači od okusa njegovog nabranog rođaka, kovrčavog peršina.
MOCNA ZELENA SALATA ROMAINE – Baby-leaf crvena romaine. Sjajni, tamnocrveni, uspravni listovi oštre teksture. Nježniji od običnog romaina i malo slađi.
SALATA ROMAINE – Vrlo osvježavajućeg i sočnog okusa. Vrlo hrskav, lagano gorkastog okusa. Nije sladak kao iceberg, ali ni tako “travnat” kao špinat.
TATSOI – Okrugli, nježno izbočeni zeleni listovi sa svijetlo bijelim, hrskavim, sočnim stabljikama. Blagog okusa.
POTOČARKA – Ljut miris s blago gorkim, paprenim i pikantnim okusom kada je svjež. Kad se kuha, papreni okus malo će se smanjiti.

Više o restoranu možete naći ovdje.