Vijesti

Nova vertikalna farma salate od 1 mil. kg godišnje

Nakon gotovo desetljeća istraživanja i razvoja najnovije tehnologije za uzgoj usjeva uz 350 puta veći prinos od konvencionalnog zelenila uzgojenog u polju, UP Vertical Farms pokrenuo je svoj inauguracijski pogon za proizvodnju salate u Pitt Meadowsu, Britanska Kolumbija s predviđenom proizvodnjom od 2,5 tone dnevno, odnosno preko 900 tona godišnje. To je oko 6,3 milijuna vrečica standardne veličine.

UP Vertical Farms također može prilagoditi pakiranja prema individualnim potrebama trgovaca i restorana. Budući da se usjevi uzgajaju u automatiziranom razdoblju od 13 do 21 dana, mješavine se mogu prilagoditi i uzgajati trenutno kako bi se prilagodile tekućoj potražnji.

Uz upotrebu 99% manje zemlje, 99% manje vode, 99% manje gnojiva i bez pesticida, herbicida ili fungicida, UP vertikalna farma je potpuno automatizirana od sjemena do branja. Koristeći reciklirani CO2 i vlastitu tehnologiju osvjetljenja, listovi se uzgajaju do prilagođenih razina i profila okusa, a traju 22+ dana u hladnjaku. Budući da salata nikad ne dodiruju ljudske ruke, spremnoa je za jelo odmah iz pakiranja bez potrebe za pranjem.

“Oduševljeni smo što počinjemo s radom nakon mnogo godina istraživanja, razvoja i planiranja”, kaže Bahram Rashti, suosnivač UP Vertical Farms. „Budući da klimatske promjene utječu na opskrbu svježim proizvodima na mnogo načina, čast nam je pomoći Kanadi u rješavanju problema sigurnosti hrane – kao što je to slučaj s nedavnim nestašicama koje su se dogodile u sektoru tradicionalnog lisnatog povrća, na primjer. Ova ograničenja u opskrbi bit će stalan problem, problem koji smo predvidjeli i za koji smo razvili rješenje komercijalne razine. Naš će pogon dodatno ograničiti ovisnost Kanade o uvezenom zelju u pokrajinama koje opskrbljujemo i očekujemo da ćemo brzo proširiti svoj otisak.”

Izvor.