Vijesti

2 km hidroponskih posuda u japanskom stakleniku-restoranu


Japanski staklenik upravo je postavio 2160 metara cijevi s posudama za hidroponski uzgoj zahvaljujući španjolskoj tvrtki Hydroponic Systems koja se nalazi u Murciji. Ovim sustavima moći će uzgajati jagode i povećati njihovu proizvodnju u objektu koji se koristi i za ugostiteljstvo.

Staklenički restoran Ichigos Yokohama omogućuje posjetiteljima kušanje jagode u optimalnoj zrelosti – beru se i jedu na licu mjesta. Uzgajaja se deset vrsta jagoda tijekom cijele godine, iako nisu sve uvijek dostupne u isto vrijeme.

Sustav za podizanje, hidroponska jedinica koju je odabrao ovaj japanski staklenički restoran, visi sa stropa. Sustav podizanja pomiče redove usjeva gore-dolje kako bi olakšao doseg do svjela i rad, prema zahtjevima uzgajivača.

Ovaj sustav dizanja sofisticiran je inženjerski projekt tvrtke Hydroponic Systems. “Osim što postiže optimalne rezultate u rastu biljaka, vrlo je jednostavan za rukovanje i dugotrajan, tako da se uzgajivač mora usredotočiti samo na razvoj svojih usjeva. Također povećava broj biljaka u stakleniku za 1,6 puta u odnosu na drugim hidroponskim, supstratnim ili tradicionalnim metodama”, kaže tim


Izvor.